ex date

Vår eks – hvilken type eks har du?

Vår fortid er det som har gjort oss hvem vi er og våre tidligere forhold påvirker vår fremtidige forhold i en eller annen form – enten vi liker det eller ikke.   Vi kan påvirke hvordan vi velger å forholde oss til minner fra tidligere forhold, men det er vanskeligere å påvirke hvordan folk fra forhold oppfører seg mot oss etter at forholdet tok slutt.

I dag lister vi 6 typer av eks kjærester som vi alle kjenner oss igjen i og tipser om hvordan du kan håndtere dem.

6 typer av eks kjærester vi alle har hatt

Stalker-eksen

Eksen som legger seg i alt du gjør uten at du har bedt han/hun om å gjøre det. Det her er personen som anser seg å vite mer om deg enn hva du gjør og derfor har retten til å ha meninger om hvordan du skal leve livet ditt.

Hvordan håndterer du stalker-eksen?

Si stopp så snart som mulig. Vær tydelig og bryt all form av kontakt – Det kommer ikke til å bli bedre.

Kompis-eksen

Etter at dere slo opp så har dere forstatt hatt kontakt regelmessig og møttes ofte på tomannshånd og tilsammen med venner. Den eneste forskjellen fra da dere var sammen er at dere ikke sover hos hverandre og eller/ikke har kroppslig kontakt med hverandre lengre. Deres følelser har gått fra å være romantiske til kompis-respekt.

Hvordan håndterer du kompis-eksen?

Fungerer det for dere? Kult! Men vær oppmerksom på hverandres følelser så at ingen kommer i en klemme eller holder tilbake nye romantiske følelser med håp om at dere skal bli sammen igjen.

Sex-eksen

Sex-eksen er kompis-eksen som du fortsatt sover over hos. Muligens treffes dere ikke like ofte for aktiviteter som ikke har med intimitet å gjøre. “Hvorfor slutte med noe som fungerer så bra?” er et argument for å fortsette å møtes.

Hvordan håndterer du sex-eksen?

Akkurat som med kompis-eksen så er sex-eksen kul så lenge det fungerer for begge to. Men still deg spørsmålet om det kanskje er på tide å gå videre og la noen andre fylle den rollen som eksen din har.

Hat-eksen

Kanskje slo dere opp på en dårlig måte og plutselig så gikk noe galt, kanskje  var bruddet deres noe som lenge var forventet. Uansett er hat-eksen den personen som du kjenner sterk ondskap og misunnelse for.

Hvordan håndterer du hat-eksen?

Glem det. Punkt slutt.

“Vi må ses i blandt”-eksen

Dere var begge enige om bruddet og begge har gått videre med deres liv – Men enda så høres dere i blandt med motiveringen “Vi delte jo noe, vi må jo høres om hverandres liv i blandt.”  I blandt tar dere en kaffe, sender meldinger når dere kommer over noe som får en til å tenke på den andre. Kanskje den mest vanlige formen av ekser.

Hvordan håndterer du “Vi må ses i blandt” eksen?

“Er det virkelig nødvendig at vi ses? “er spørsmålet som du må stille deg ofte. Vær oppmerksom på når kontakten begynner å bli mer intensiv og tenk på om dette virkelig er et forhold som du vil beholde. Hvis ikke så er det bare å vente til at kontakten blir mer og mer sjelden.

Det glemte (/fortrengte?) eksen

Dette forholdet var ikke veldig kul, eller hva?

Hvordan håndterer du den glemte-eksen?

Good for you! Nyt av dine fremtidige forhold istedet!

Kan du komme på flere typer av ekser?

Kommenter gjerne! Hvilke typer ekser har du? 



There are no comments

Add yours